Doopvlucht zweefvliegen

Wat kan ik verwachten?

Wat ga ik doen?

Als je bij Aeroclub Nistelrode meevliegt in een zweefvliegtuig, of zelfs je doopvlucht maakt, staat je een bijzondere ervaring te wachten. Zweefvliegen is iets heel anders dan met een klein motorvliegtuig of een grote jet van een luchtvaartmaatschappij vliegen.

Je komt ruim voor de afgesproken tijd aan op het vliegveld. Je kunt je melden bij het clubhuis van ACN, 200 meter van de Vorstenbosscheweg. Daar wordt je opgevangen en krijg je te horen hoe je naar de startplaats kan lopen. Er is daar ook altijd de mogelijkheid voor een (niet-alcoholisch) drankje vooraf.

Aangekomen op de startplaats zal je, vaak na even wachten in het zonnetje, je piloot ontmoeten die je uitlegt wat er gaat gebeuren. Die helpt je in het vliegtuig en zorgt ervoor dat je goed in de riemen zit.

Binnen een paar minuten word je met een flinke kracht richting het luchtruim getrokken en begint jouw zweefvlucht. Je kijkt uit over het Brabantsche land, meestal met uitzicht van Eindhoven tot Den Bosch, Utrecht en Nijmegen! Veel plezier!

Wie kan zweefvliegen?

Vrijwel iedereen kan een zweefvlucht maken. Van jong tot oud hebben al met ons meegevlogen. Een leeftijdslimiet is er niet, als je maar stevig rechtop kunt zitten en minstens 1.10 lang bent. Mensen zwaarder dan ca 105kg moeten we helaas ook teleurstellen. Voor kinderen die net te klein zijn hebben we zelfs een speciaal kinderzitje.

Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen zweefvliegen! Wel zijn er bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan, die overleggen we graag met de familie of verzorgers voordat wordt besloten dat er meegevlogen kan worden.