Doopvlucht zweefvliegen

Wat kan iOpk verwachten?

Meevliegen zweefvliegtuig

Helaas zijn er geen tickets beschikbaar voor 2022.

 

Bij Aeroclub Nistelrode kan je meevliegen in een zweefvliegtuig, of zelfs je doopvlucht maken. Er staat je een bijzondere ervaring te wachten. Je kunt bij ons als enige zweefvliegveld in Noord-Brabant zonder aankondiging langskomen om mee te vliegen. Zweefvliegen is iets heel anders dan met een klein motorvliegtuig of een grote jet van een luchtvaartmaatschappij vliegen.

Je komt ruim voor de afgesproken tijd aan op het vliegveld. Je kunt je melden bij het clubhuis van ACN, 200 meter van de Vorstenbosscheweg. Daar wordt je opgevangen en krijg je te horen hoe je naar de startplaats kan lopen. Er is daar ook altijd de mogelijkheid voor een (niet-alcoholisch) drankje vooraf.

Aangekomen op de startplaats zal je, vaak na even wachten in het zonnetje, je piloot ontmoeten die je uitlegt wat er gaat gebeuren. Die helpt je in het vliegtuig en zorgt ervoor dat je goed in de riemen zit.

Binnen een paar minuten word je met een flinke kracht richting het luchtruim getrokken en begint jouw zweefvlucht. Je kijkt uit over het Brabantsche land, meestal met uitzicht van Eindhoven tot Den Bosch, Utrecht en Nijmegen! Veel plezier!

Wie kan zweefvliegen?

Vrijwel iedereen kan een zweefvlucht maken. Van jong tot oud hebben al met ons meegevlogen. Een leeftijdslimiet is er niet, als je maar stevig rechtop kunt zitten en minstens 1.10 lang bent. Mensen zwaarder dan ca 105kg moeten we helaas ook teleurstellen. Voor kinderen die net te klein zijn hebben we zelfs een speciaal kinderzitje.

Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen zweefvliegen! Wel zijn er bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan, die overleggen we graag met de familie of verzorgers voordat wordt besloten dat er meegevlogen kan worden.

Praktische zaken

Wanneer je een E-ticket hebt gekocht, kan je op de reserveringspagina een plek in de agenda reserveren. In het weekend hebben we iedere 30 minuten plaats voor een passagier. Soms kan vanwege het weer of andere omstandigheden niet worden gevlogen, voor deze gevallen noteren we je telefoonnummer zodat we je op tijd kunnen laten weten als er niet gevlogen kan worden.