Kennismakingsvlucht

 

Een keertje meevliegen...

 

 
Wij vliegen alleen in het weekend.
Het is mogelijk om te reserveren. Een reservatie kan ook voor een andere zaterdag of zondag gemaakt worden.

 

Voor een afspraak kun je alleen in het weekend of algemene feestdagen, op de vliegdag zelf bellen ná 10:20 u., op het telefoonnummer van Aeroclub Nistelrode: 0412-611897. 

 

Helaas kunnen we niet het precieze tijdstip aangeven waarop je zult vliegen. Het weer is niet altijd goed te voorspellen. Het kan immers snel omslaan.

Maar mocht het weer het vliegen mogelijk maken, dan kan je na telefonisch overleg naar het vliegveld toe komen.

 

Waar zijn wij te vinden?

 

Op 10 kilometer afstand ten zuiden van Oss (Noord-Brabant), ligt Aeroclub Nistelrode tussen Nistelrode en Vorstenbosch op het volgende adres:

 

Vorstenbosscheweg 10
5388 TJ Nistelrode

 

Via een onverharde weg kom je na 100 meter bij de achterzijde van onze hangaar. Daar is een ruime parkeergelegenheid.

De entree van de clubkantine bevindt zich dan aan de voorkant van de hangaar, aan de kant van het veld.

 

 

Belangrijk, Je e-ticket meenemen!

 

Heb je al een e-ticket gekocht?
Zorg dan dat je je ticket meeneemt. Een ticket kun je bestellen door de onderstaande knop te gebruiken.

 
 

 

 
 

De voorbereiding voor de kennismakingsvlucht

 

Bij mooi weer is het  leuk om op het terras bij de kantine van ons clubhuis, een kopje koffie of een ander drankje te nemen. Dan kan je het zweefvliegbedrijf alvast van een afstand bekijken.

 

Heb je nog geen ticket, loop dan naar binnen in de clubkantine en koop vervolgens een kennismakingsticket in de clubkantine, à €42,50.

 

Laat je daar dan eveneens goed informeren over hoe je het beste naar de startplaats kan wandelen.

 

Op de startplaats meld je je bij de veldleider van die dag.
Hij of zij zorgt er dan voor dat jouw naam op een startlijst wordt gezet. De veldleider zorgt er vervolgens voor, dat je weet met welke zweefvlieger je gaat vliegen en in welk zweefvliegtuig dat gaat gebeuren.

Tijdens de startvoorbereidingen zal de betreffende zweefvlieger nog extra informatie geven en het een en ander uitleggen.

 

 

De start van de zweefvlucht

 

En dan is het eindelijk zover! De lierkabel wordt aan het zweefvliegtuig gehaakt.
Als de zweefvlieger alle voorbereidingen heeft gedaan, wordt een startsignaal gegeven aan de 'lierman'.

De motor van de lier wordt dan gestart en in werking gezet. De lierman laat vervolgens de lierkabel inrollen. Daardoor wordt het zweefvliegtuig op een veilige doch spectaculaire wijze, de lucht in getrokken.
Op een hoogte van ongeveer 400 meter boven het vliegveld, ontkoppelt de zweefvlieger de lierkabel van het zweefvliegtuig. Op dat moment begint een onvergetelijke zweefvlucht!

 

 

In de lucht...

 

Eenmaal aan het zweven, is het tijd om te genieten van de mooie vlucht.
De wereld ziet er van boven toch heel anders uit dan men gewend is. Met een fotocamara kunnen dan mooie plaatjes geschoten worden!

De zweefvlieger zal de nodige uitleg geven over waar men zich op dat moment bevindt. Indien de omstandigheden het toestaan, zal deze aan verzoeken voldoen om over herkenbare plaatsen te gaan vliegen.

Afhankelijk van het weer en de thermiek, zal er een vlucht van ongeveer 5 minuten tot een kwartier worden gemaakt.

En dan is het tijd om de landing in te gaan zetten!

 

 

De landing

 

Volgens een standaardprocedure worden uiteindelijk de voorbereidingen getroffen voor de landing.
Onze zweefvliegers zijn bekwame piloten met bijzonder veel vliegervaring. Zij weten dan ook perfect in te schatten, wat er nodig is om een vakkundige, veilige landing te maken. Het aanvliegen van de landingsbaan is één van de mooiste ervaringen. Hiervan kun je dus met een gerust hart van gaan genieten!

 

 

Na de landing

 

Na de landing wordt het zweefvliegtuig door middel van een kleine trekker, stapvoets naar de startplaats gesleept. Tijdens deze wandeling, aan de rand van het landingsveld, blijf je bij de zweefvlieger.

Bij de startplaats aangekomen ontvang je een doopvluchtkaart, met daarop de gegevens van jouw vlucht.

 

In de clubkantine kan je dan nog een heerlijk drankje nuttigen, zoals een koel pilsje of een speciaal zweefvliegbiertje. Dan is de tijd gekomen om nog eens extra te kunnen nagenieten van jouw geslaagde en indrukwekkende kennismakingsvlucht. Het is dan een herinnering geworden, die je altijd bijblijft en dus nooit zult vergeten!

 

 

Lid worden?

Hopelijk ben je nu zodanig gemotiveerd, dat je je als nieuw clublid aanmeldt bij onze oergezellige, gemoedelijke Brabantse zweefvliegclub; Aeroclub Nistelrode!

Klik hier voor meer info…