fbpx

Wat kost zweefvliegen?

Contributie

Contributie zweefvliegen*
Type lidmaatschap2019
Junior – Student lid
Inschrijfgeld (eenmalig)€ 45,-
Contributie + vlieggeld€ 417,50
Kosten per start (vanaf de 31e start)€ 3,90
InstructiekostenInbegrepen
Gebruik clubvliegtuigenInbegrepen
Senior lid
Inschrijfgeld (eenmalig)€ 75,-
Contributie + vlieggeld€ 546,50
Kosten per start€ 3,90
InstructiekostenInbegrepen
Gebruik clubvliegtuigenInbegrepen

* Tarieven gelden vanaf 1 januari. Wordt je na 1 mei lid, dan wordt je contributie verrekend naar het aantal maanden tot 31 december.
** Tarieven zijn excl. lidmaatschap van de KNVvL en medische keuringen.

Kosten zweefvliegen

Vaak wordt de vraag gesteld; Is zweefvliegen geen dure hobby? De kosten van zweefvliegen vallen mee, het is de meest betaalbare vliegsport. Dit komt doordat leden van een zweefvliegclub veel zelf meewerken.

Er zijn meerdere lidmaatschapsvormen bij Aeroclub Nistelrode. Dat onderscheid zich in leeftijd, of je clubvliegtuigen gebruikt of dat je niet vliegt. Gemiddeld doet een leerling en 3 à 4 seizoenen over om zijn vliegbrevet te behalen. Opgeteld is dat dus goedkoper dan 15 uur motorvliegen!

Voor leden die een eigen vliegtuig bezitten, is een aangepast tarief waar het gebruik van clubvliegtuigen niet inbegrepen is. Voor deze leden is tegen vergoeding stallingsruimte in onze hangaars.

Het is ook mogelijk om niet vliegend lid te worden bij Aeroclub Nistelrode. Neem hiervoor contact op via het contactformulier. Niet vliegende leden kunnen een beperkt aantal starts voordelig meevliegen!

opleiding zweefvliegen