Wat kost zweefvliegen?

Kosten zweefvliegen

Contributie zweefvliegen*
Type lidmaatschap 2021
Junior – Student lid
Inschrijfgeld (eenmalig)*** € 62,25
Contributie + vlieggeld**** € 444,00
Kosten per start (vanaf de 31e start) € 4,00
Instructiekosten Inbegrepen
Gebruik clubvliegtuigen Inbegrepen
Senior lid
Inschrijfgeld (eenmalig)*** € 94,00
Contributie + vlieggeld € 578,00
Kosten per start € 4,00
Instructiekosten Inbegrepen
Gebruik clubvliegtuigen Inbegrepen

* Tarieven gelden vanaf 1 januari. Wordt je na 1 mei lid, dan wordt je contributie verrekend naar het aantal maanden tot 31 december.
** Tarieven zijn excl. lidmaatschap van de KNVvL en medische keuringen.
*** Inschrijving is inclusief logboek en progressiekaart voor het lesprogramma
**** Het is voor ACN leden mogelijk om geen gebruik te maken van de clubvliegtuigen als je een eigen toestel hebt. Daarvoor geldt een speciaal, lager, tarief.

Kosten zweefvliegen

Vaak wordt de vraag gesteld; Is zweefvliegen geen dure hobby? De kosten van zweefvliegen vallen mee, het is de meest betaalbare vliegsport. Gemiddeld doet een leerling en 3 à 4 seizoenen over om zijn vliegbrevet te behalen en zo’n 200 starts. Opgeteld is dat goedkoper dan 15 uur motorvliegen!

Er zijn meerdere lidmaatschapsvormen bij Aeroclub Nistelrode. Dat onderscheid zich in leeftijd, of je clubvliegtuigen gebruikt of dat je niet vliegt. We bieden voor jongeren zo een aantrekkelijk lidmaatschap wat met een krantenwijk betaalbaar is.

Voor leden die een eigen vliegtuig bezitten, is een aangepast tarief waar het gebruik van clubvliegtuigen niet inbegrepen is. Voor deze leden is tegen vergoeding stallingsruimte beschikbaar in onze hangaars.

Het is ook mogelijk om niet vliegend lid te worden bij Aeroclub Nistelrode. Neem hiervoor contact op via het contactformulier. Niet vliegende leden kunnen een beperkt aantal starts voordelig meevliegen!

opleiding zweefvliegen