Veldinformatie

De zweefvliegclub Aeroclub Nistelrode vliegt vanaf het enige publiek toegankelijke zweefvliegveld van Noord-Brabant. Het is de dichtstbijzijnde mogelijkheid voor zweefvliegen in Eindhoven en Den Bosch. We zijn eenvoudig bereikbaar, direct gelegen aan de A50 tussen Eindhoven en Nijmegen.

We hebben een ideale plek om lekker naar de startende en landende zweefvliegtuigen te kijken. In de winter van 2018 is ons veld een stuk breder geworden in het kader van veiliger vliegen, en hebben we extra lengte van het veld om hoger te kunnen lieren. Hieronder vind je de gegevens van het vliegveld Nistelrode.

Vliegveld informatie

Baanligging: 11-29
Baanlengte: 1100m
Veldhoogte: +8m
Frequentie: 129.980

Wij hebben boven het veld een luchtruim tot FL55 (ca 1675m) en 8km naar het noorden van FL65 (ca 1980m). Op een gemiddelde dag is de Duitse grens ongeveer 30 minuten vliegen, waar het plafond zelfs naar FL99 (ca 3000m) gaat.

Adres

Vorstenbosscheweg 10
5388TJ Nistelrode


Vliegend naar Nistelrode

Bezoekende vliegers wordt verzocht 5 minuten uit radio contact op te nemen voor landingsinformatie. Wij liggen in de CTR van Vliegbasis Volkel, onder de TMA4 en vlak naast TMA 1 van Eindhoven. Het is daarom belangrijk de luchtruimrestricties goed te kennen voor je naar Nistelrode vliegt.

Restricties en TMG procedures

Het veld van ACN is alleen benaderbaar voor als zweefvliegtuig geregistreerde luchtvaartuigen. Dat incl. Touring Motor Gliders. Voor TMG vliegers heeft ACN aan- en uitvliegroutes gedefinieerd om geluidsoverlast in de omgeving tot een minimum te beperken.

Download het document met de TMG procedures hier.

Starten vanaf Nistelrode

Het is voor zweefvliegers die geen lid zijn van ACN mogelijk om vanaf Nistelrode te starten, neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Video Velduitbreiding

Hangaars

Onze zweefvliegclub heeft 2 hangaars voor vliegtuigen, en 1 voor aanhangers. De eerste zit vast aan het clubhuis en behelst de werkplaats en de stalling. We hebben ruimte om daar zo’n 9 vliegtuigen opgebouwd te stallen. Daarnaast is er ruimte voor ongeveer 25 aanhangers in de achterste hangaar die ook aan het hoofdgebouw vast zit.

In het najaar van 2018 heeft ACN een nieuwe hangaar aan de kop van de baan gebouwd. Deze nieuwe hangaar van 20×40 meter kan tot wel 20 vliegtuigen en aanhangers opslaan.

Zo hebben we overdekte opslag voor wel 50 vliegtuigen, een erg luxe situatie voor onze vliegers!

zweefvliegtuigen hangaar